Výběr článků

Provizorní výpis článků blogu. Už máme stránkování a značky, ale nejde jednoduše nastavit formát, filtr, řazení nebo počet článků na stránku přehledu. Pořád nejsou komentáře. To se možná nikdy nezmění... nebo až se někdo ozve se zpětnou vazbou.

Akceptace

Účelné vymezení plnění

04.05.2024 Petr Opletal Management Nákup Dodavatel Zákazník Kompetence

Komu více záleží na tom, aby - zejména při pořizování důležitých sofistikovaných plnění - bylo dodáno to, co zákazník doopravdy potřebuje?

Akceptace
Jak zefektivnit jednání
Jak zefektivnit jednání

Jak zefektivnit jednání

27.02.2024 Petr Opletal Management Procesy Rozvoj dovedností Efektivnost Porady Výkon

Máte zájem zlepšit účinnost (vnitrofiremních) jednání (schůzek)? Považujete účelné zlepšovat dovednost označovanou jako schopnost vést poradu (meeting management)?

Dovednosti a metodiky

Dovednosti a metodiky

07.01.2024 Petr Opletal Management Procesy Povinnosti Zodpovědnot Role Činnost

Zákeřné chyby, které často děláme a neumíme si je přiznat. Proč se nám tak strašně moc nechce popsat pracovní postup tak, aby to podle toho popisu mohlo dělat i šestileté dítě? Proč naše snahy o rozvoj dovedností mají tak mizerné či žádné výsledky?

Dovednosti a metodiky
Jak sjednat specifikaci plnění
Jak sjednat specifikaci plnění

Jak sjednat specifikaci plnění

04.01.2024 Petr Opletal Management Specifikace Jednání Dodavatel

Jak moc dobrá akceptační kritéria potřebujete, když si pořizujete něco složitého? Jaký je rozumný postup? Co všechno je potřeba zajistit? Jak je potřeba změnit naše chování? Jaké dovednosti či mechanismy budou potřeba?

Snímek pracovního dne

Snímek pracovního dne

12.12.2023 Petr Opletal Management Rozvoj dovedností Office 365 Čas Záznam

Může se zdát, že je to zbytečné. P. F. Drucker si to nemyslí. Považuje analýzu toho, na co čas spotřebováváme, za základ jeho řízení. Pokud jste už někdy zkoušeli korektně řídit (plánovat) práci, tak víte, že největší problém je, že aktivity, které nemáme pod kontrolou, mohou být nečekaně rozsáhlé. A pokud s nimi v plánu práce nepočítáme, stává se ten plán nepoužitelným.

Snímek pracovního dne

Setkejme se!

Naše práce nás baví. Pomůžeme, aby vaše bavila vás.

Chci vědět víc

Hledáme partnery, se kterými budeme růst.